donderdag 1 augustus 2013

Schepping 3 - Adam en Eva en de boom

Dinsdag hebben we gewerkt aan 2 belangrijke onderdelen van ons schilderij; de boom waar de vrucht aan groeit die Adam en Eva aten:
sch34

sch32

sch31

En ik maakte Adam en Eva, 1x voor en 1x na de zondeval. Leg metaal folie op een plak FIMO en strijk het glad. Haal het op de dikste stand door de pastamachine en draai het een kwartslag. Zet de pastamachine 2 standen dunner en draai het er nog een keer doorheen. Herhaal dit nog een keer (kwartslag draaien en 2 standen dunner) en dan zie je dat het folie in prachtige kleine stukjes is gebroken. Ik heb Adam en Eva daar met een dunne embossingpen opgetekend en uitgesneden en met een stukje donkerder huidskleur een schaduwrand gegeven en de contour van Adam en zijn arm met een dun sliertje zichtbaar gemaakt. 
De tweede Adam en Eva (van na de zondeval) uitgesneden uit een mengsel van de restjes van de folie klei en wat donkerder klei. Nu los van elkaar dus.

sch36

sch37

sch38

sch39

sch35


sch33

Ik heb voor goud folie gekozen omdat de mens de kroon op God's schepping wordt genoemd. 


Duidelijk verschil. Niet alleen scheiding tussen God en mensen, maar ook tussen de mensen onderling. En schaamte, ze gingen zich met bladeren bedekken. 
En waar zouden wij als mens nu zijn zonder het onderliggende reddingsplan? Nog niet klaar maar wel al aanwezig in het schilderij. 
Heb je trouwens wel eens van de term "gebakken lucht" gehoord? Dan kun je nu zien hoe dat er ongeveer uit ziet:Resultaat tot nu toe:

sch30

Volgende week weer meer? Het wordt wel heel erg warm de komende dagen, dan smelt de FIMO onder je handen, ik weet niet of dát gaat lukken. We zullen zien,

groetjes Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten