donderdag 29 november 2012

Potloodjes van FIMO

Wat een leuke kralen kwam ik tegen op het internet; potloodjes kralen van FIMO. Die moest ik natuurlijk ook maken. Ik had ze ooit al wel gemaakt, van een cane een rolletje gemaakt en die uitgerold en in stukjes gesneden, ik keek even bij de eigenschappen van de foto en daar stond december 2005 bij! 7 jaar geleden dus al...
Ik maakte ze als beloningskralen voor groep 3.

Maak een rolletje roze FIMO van 1 cm dik en 5 cm lang. Maak een plak van 5 cm breed van beige FIMO en rol 2 laagjes om het roze rolletje. Maak een plak van 5 cm breed van roze FIMO en rol dit om het rolletje. Dat ziet er dan zo uit:
Rol deze cane langer en dunner op je werkblad met je vlakke hand. Rol het tot de dikte waarop je de potloodjes wilt hebben.
p14
Snij de rol in stukjes. Als je stevige FIMO hebt kan je er nu al een puntje aan snijden met een scherp mesje. Is je FIMO erg zacht kan je het beter nu bakken en snijden of slijpen na het bakken.
p15
Ik heb van 2 potloodjes een setje oorbelletjes gemaakt:
p17
 Maar...  je kan ook zeshoekige potloodjes maken als je een kleipistool hebt. Dat werkt zo:
Tot hier toe werkt het hetzelfde als dat je potloodjes met de hand zou maken. Nu rol je deze cane tot de dikte dat hij in het klei pistool past. Maak een dopje van paars op de bovenkant van de cane (niet vergeten zoals ik de eerste keer...) en je duwt deze rol met het dopje naar voren in het pistool. Gebruik het schijfje met de zeshoekige opening. Draai de klei door het pistool en nu krijg je dus een lange zeshoekige sliert die je in stukjes kunt snijden, dat ziet er nóg "echter" uit!
Van de paarse potloodjes in verschillende kleurtjes heb ik nog een ketting gemaakt. 
De variatie van grote en kleine potloodjes, een beetje schuin geboord en puntjes naar boven én naar beneden maken het een speels geheel. Denk ook aan andere kadootjes met deze potloodjes; als een armband, sleutelhangers, broche, mobielhangertje, tashanger enz....

Veel plezier ermee, groetjes Karin Robberse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten