maandag 2 januari 2012

FIMO Drukknopen

Beste lezers!

Een nieuw jaar, een nieuw idee. Niet mijn eigen idee, maar het idee van Doetie van Dijk, die me vroeg hoe ze met FIMO kon werken op stalen drukknopen en ik vroeg haar er eentje naar me op te sturen zodat ik haar beter kon helpen hoe ze die drukknopen met FIMO kon bewerken en het was zó leuk geworden dat ik het in deze nieuwsbrief zet. Dank je Doetie!
We gaan ze FIMO drukknopen noemen, niet moeilijker dan het is. Het zijn Chunk-style drukknopen. Ik heb een zwart leren armbandje gekocht en een spijker armbandje zelf gemaakt. Voor de armbandjes die al kant en klaar zijn moet je zelf even een Google momentje inplannen en kijken wat je uit wilt geven voor welke kwaliteit je wilt gaan en welke kleur en voor de drukknopen kan je nu ook in onze website terecht. Ik had in het programma wat ik voor de webshop gebruik geen ruimte voor een nieuw hoofdstuk dus ik heb ze bij de METALEN KRALEN HANGERS gestopt, want het zijn tenslotte metalen onderdeeltjes en je maakt er een soort van kralen van. Dat hoofdstuk zat ook nog niet zo bomvol dus daar kan je ze vinden!
Hoe ziet dat er uit?
Dit zal je wel bekend voor komen. Drukknopen die je op stof kunt naaien. In 2 maten nl. 18 mm en 15 mm. Je krijgt uiteraard een boven én een onderkantje, zodat je ze direct ergens op vast kunt maken en stel dat je onderkantjes over houdt omdat je een kant en klare armband koopt, dan kan je de onderkantjes op een plankje of in een lijstje lijmen en dan daar een show-lijstje van maken voor de drukkers die je hebt gemaakt of gekocht. Zo kom je ook van je evt. overtollige onderkantjes af en je hebt gelijk een mooi overzicht van je voorraadje!
Dit is het leren bandje met de Chunk-style drukkers, de bovenkantjes van de drukknopen heb ik bewerkt met FIMO. Sommige met een malletje gemaakt en simpelweg opgeplakt, sommige van FIMO gemaakt en op de drukker vast gebakken, voor de zekerheid nog een extra laklaagje als lijm er nog overheen en tussen gedaan.
Je kan de drukkers dus mee bakken in de oven, gebeurd niets mee!
Hier een rand van een spijkerbroek (onderste rand van een broekspijp) en daar een onderkant van een drukknoop op vast genaaid. Rafelrandje er bewust aan gemaakt, Mokume drukknoop met contrasterende kleuren er op en ik vind het genoeg. Het is er maar één maar wel een hele mooie. Simpel is vaak ook mooi genoeg! Je kan de bandjes zo vol maken als je maar wilt en eigenlijk overbodig maar ik noem het toch maar...  je kan de drukkers van je armband steeds weer wisselen voor een andere vorm of kleur. Kortom weer een leuk wissel-systeem!
Ik ben nog niet eens klaar met experimenteren, want als je een mobielhoesje hebt gemaakt met een klepje en je wilt daar een mooie drukker op hebben... wat is er dan mooier dan zo eentje! Al is het maar voor de sier! Dat ziet toch niemand! Klittebandje er onder om het klepje echt dicht te houden en je hebt weer een uniek item. Wie verzint er nog meer?
_________________________________________________________________________________________________
Een set van Mokume Lentil kralen (webshop les 53D) met nog een paar kleine hangertjes:
Een nieuw "probeersel" dunne reepjes van een plak zwart wit en een roze verloop plak. Streepje voor streepje op een lentil geplakt. De reepjes schuin afsnijden maakt dat de laagjes goed zichtbaar zijn. Apart!
Met een zilverkleurig hangertje er onder gelijmd een hele originele hanger voor aan een ketting!
En ik weet het; het is een beetje mosterd na de maaltijd maar... die lieve mensen die 30 december jarig zijn willen óók een origineel kadootje en dus heb ik voor beide lieve meiden een set "Wine-charms" gemaakt. Voor Anne-Marie een set in verschillende kleuren en met allerlei bedeltjes er aan en voor Ada een neutrale set die ze zelf kan versieren. Ieder wat wils. Voor de nieuwsbrief heb ik de FIMO bloemen kelkjes (webshop les 7C) weer eens tevoorschijn gehaald. Kijk eens zo lief! Deze set kan je nu nog kopen op www.2precious.nl bij de nieuwe sieraden.
Ieder herkenbaar zijn of haar eigen glas, niet meer door de war raken van "wat was mijn glas ook al weer, hier zit roze lippenstift aan dus..." nee, die roze is van mij! En wil je vooraf bepalen wie waar aan tafel zit? Kan je er ook nog een mini kaartje aan hangen met de naam van de gast er op. En wil je je gasten een feestelijke herinnering aan het feest of aan de avond mee geven... dan mag ieder zijn of haar eigen Wine-charm mee naar huis nemen!
_______________________________________________________________________________________
Ada, bij deze ben jij naast zendeling ook Creatief Vormgeefster. Je hebt er vanaf vandaag een nieuwe titel bij! Kijk dan wat jij bedenkt! (alsof je het zelf nog niet gezien hebt...)
Uiteraard vind je bovenstaande sieraden in de webshop van de FIMO Sieraden: www.2precious.nl
Er is er van elk maar ééntje, dus als je ze wilt hebben moet je snel zijn! Uniek dus op=op.
Dit was het weer voor deze maand! Volgende maand kom ik met nieuwe artikelen van FIMO (STAEDTLER), die heb ik nog niet allemaal kunnen bestellen en geleverd kunnen krijgen maar ik ga er van uit dat dat in februari helemaal gaat lukken. Misschien kunnen Ada en ik dan nog wat tijd vinden om er óók alvast wat voorbeeldjes van te laten zien, hoe je die nieuwe materialen kunt gebruiken, dus ik hou het nog een beetje spannend.
Tot in Februari!

Groetjes
Ada van Soest & Karin Robberse
 

Website FIMO Sieraden en kralen: www.fimosieraden.nl
Webshop FIMO materialen: www.karinrobberse.nl
Webshop FIMO sieraden: www.2precious.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten