dinsdag 1 januari 2013

FIMO Challenge 2013

Vandaag is de start van een FIMO Challenge voor het hele jaar 2013.
Elke maand is er een vooraf vastgelegd thema. Dat thema gaat de hele maand gelden. Elke maand zal er voor dat bewuste thema ook een wedstrijd zijn waar iedereen die kralen, sieraden of andere voorwerpen van FIMO maakt 
aan mee kan doen. De voorwaarden kan je op onze website vinden, op de speciale pagina die hiervoor elke maand wordt aangepast. Het thema voor de maand januari is MUZIEK. 
Iedereen mag meedoen, maak kralen, een sieraad of een voorwerp van FIMO die betrekking hebben op het thema en/of in de kleuren zijn van het thema. Het mag dus het thema muziek zijn, maar je mag ook alleen de kleuren
van het thema gebruiken. Deze maand is dat dus vooral zwart - wit en de kleur rood. Maar voel je vooral ook vrij om je eigen creativiteit hier in te gebruiken. Meer informatie over de challenge vind je op de website en ook hierboven op de speciale informatie pagina.

Maak van je ontwerp een goede scherpe foto en stuur die op naar karin@robberse.eu  en uit de inzendingen zal een winnaar gekozen worden. Je mag maximaal 3 foto's insturen van 1,2 of zelfs 3 ontwerpen per Challenge en je mag elke maand weer opnieuw mee doen. De winnaar zal in de volgende nieuwsbrief worden vermeld en krijgt een FIMO prijs van Staedtler, 2 gratis lessen naar keuze, zijn of haar ontwerpen worden in de nieuwsbrief en op de website vertoond en daar mag je een stukje reclame voor jezelf
bij vermelden. Gezien het aantal lezers van de nieuwsbrief en het aantal bezoekers op de website zal je dit best wat opleveren.

Wij hebben zelf al een voorzetje gegeven, 
Ada maakte een vijftal muziek hangers:
 
Voor de muzieknootjes en notenbalken heeft Ada stempels gebruikt, die in de zachte FIMO gestempeld en de hangers gebakken. Daarna met acrylverf de nootjes en notenbalk ingekleurd en geschuurd. De rechter rechthoekige hanger is gestempeld, gebakken en daarna met grijze FIMO gevuld en opnieuw gebakken. Zo is er er wél een patroontje in gekomen en is het toch een gladde hanger geworden. Om een patroontje met FIMO in te vullen heb je wel een wat grovere dieper afdruk van een stempel nodig.
Ik heb zelf 2 canes gemaakt met muzieknootjes, ook voor jullie, om daar voor deze maand kralen en of sieraden mee te kunnen maken die dan weer in de challenge mee kunnen doen. Je vind ze, net als de hangers, in de webshop.
Beide zwarte nootjes, maar de één met een witte en de ander met een transparante buitenkant.

Om nog meer inspiratie te geven voor het onderwerp muziek 
nog even een beeld van wat wij al eerder maakte in dit thema:
Heel veel succes met deze challenge en we hopen op veel reacties!

Omdat we ons realiseren dat niet iedereen binnen een maand alles gemaakt, gefotografeerd en opgestuurd krijgt, laten we hier ook de challenge van volgende maand alvast zien:

 
 
Ik zie je mail tegemoet!
Groetjes Karin Robberse

4 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief maar zelf zal ik daar toch nog even voor moeten oefenen! :-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hay Karin,

  Meid wat een tof blog heb je zeg...
  Ik heb je gevonden via Sterbloggen..
  Ik wil je blog graag volgen..

  Kom je ook eens bij mij op visite?

  Lieve groetjes,
  Marijke
  www.marijkevanooijen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is een leuk idee! Stellen jullie voor elke maand een ander thema vast? Wellicht dat er iets voorbij komt dat mij past!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nanabee; iedereen mag mee doen hoor, ook beginners!
  @Marijke; natuurlijk heb ik ook bij jou gekeken!
  @Else; ja hoor, elke maand een ander thema!

  Dank voor jullie berichtjes dames, gezellig!
  groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen