zaterdag 5 mei 2012

Nieuwsbrief FIMO Sieraden en kralen mei 2012


Beste FIMO Sieraden en kralen fans,

Ik ga maar van start met dat waar ik nu het meest enthousiast over ben; het nieuwste nummer van de Hobby Handig! met daarin, jawel, een artikel van mij over FIMO drukknoop sieraden! En zó mooi geworden, Marion, DANK JE WEL !
Iedereen dus direct naar de winkel maandag om het mei-juni nummer te kopen!
Ik ga hier natuurlijk niet méér verklappen dan de cover al doet, maar mee doen kan wel eens betekenen dat je de drukknoop armband en ketting gaat winnen, de WK set wordt namelijk verloot onder iedereen die een mailtje hiervoor stuurt, het adres om mee te doen vind je in het artikel; hoe eenvoudig, geen moeilijke vragen, alleen even mailen!
______________________________________________________________________________
Dan de nieuwste "les" of uitleg hoe je de afstand adaptors van het Makin's klei pistool kan gebruiken;
Kijk voor de uitgebreide beschrijving hier:
________________________________________________________________________________
Ik ben bezig geweest met testen van FIMO voor flexibele armbandjes. Tot nu toe is er nog maar eentje gebroken, die had een zwak punt door het uitsteken van een vormpje en bevatte helemaal geen FIMO transparant.
Als je vooral FIMO transparant gebruikt, de vormen strak houdt en ze niet té dik en ook niet te dun maakt, kunnen deze armbandjes veel hebben.
Hoe het precies werkt en welke soorten FIMO je wel en niet en in welke verhouding je dat het beste kan doen hou je nog van mij te goed, wel alvast een aantal foto's van de armbandjes tot nu toe:


De onderste serie armbandjes en de hangers hier onder zijn afbgebeeld zijn opgestuurd naar Aukje & Wilkin van de Kamp, die ze verkopen voor het project van hun zoon en dochter Carlos & Mariela PAN DE VIDA kijk HIER voor meer informatie. Deze mobiel en sleutelhangers en ook de armbandjes worden op de conferenties van Geboren om Vrij te zijn verkocht en de opbrengst gaat voor 100% naar Pan de Vida voor maaltijden voor kinderen in Peru.
Geboren om Vrij te Zijn is een maandelijkse terugkerende en GRATIS conferentie en een boodschap die je zeker eens moet gaan horen, meer info vind je HIER
Bovenstaande armbandjes zijn gemaakt met de canes die we in april hebben gemaakt; rozen en vlinders; je vindt ze in de webshop www.karinrobberse.nl
Regisseur hangers; de titel van de bestseller: "God speelt geen enkele rol in mijn leven; Hij is de Regisseur!";
__________________________________________________________________
Eén van mijn klanten stuurde me een aantal foto's van haar sieraden, ik was verbaasd hoe snel ze enthousiast was geworden over FIMO en kralen en sieraden maken en toen heb ik gevraagd of ik het in de nieuwsbrief mocht plaatsen. Ik hoop dat het jullie zal raken, net zoals het mij deed;
Mijn vader Joop Beermann is 84 jaar en heeft alzheimer in de derde fase. Hij herkent mij; Monique Beermann nog goed en we kunnen nog
een beetje redelijk communiceren maar hij heeft ook in de gaten dat er iets mis is in zijn hoofd.
Hij was een heel goed kunstenaar en maakte prachtige schilderijen. Zie onder.
Ook had hij vroeger een exlusieve herenmodezaak in Zwolle. Hierdoor gevoel voor combinaties en kleur.
Hij werkte heel gevarieerd. (zie schilderijen onder) Toen de arts constateerde dat hij alzheimer had ging ook dit werk hard achteruit.
Gelukkig heeft hij zijn hart nog aan Jezus kunnen geven doordat ik samen met een lieve vriendin dit begeleidde.
Hierdoor worden we gezegend want nu ga ik met hem FIMO-KLEIEN.
Omdat mijn vader nog heel kleurgevoelig is en ook goed om kan gaan met vormen lukt het ook nog. Hij zoekt de kleuren bij elkaar.
De kleuren worden door ons soepel gekneed. Dan maak ik dunnen lapjes en dat leg ik op elkaar en vraag mijn vader om de
volgorde van de kleuren FIMO-KLEI. Dan maak ik een rolletje en snijd ik dit in willekeurige plakjes en of plakken.
Dan laat ik mijn vader ROLLEN. Ondanks de stramme handen die ook nog vergroeit zijn kan hij mooie bolletjes rollen.
Hij kijkt tussendoor of de kleuren mooi gemengt zijn en stopt met rollen als hij ze goed vind.

Dan neem ik het tegeltje met de precies zo gelegde kralen mee naar huis en maak er een foto van. Dan ga ik ze lakken en rijgen.
Dan doe ik de ketting zelf om en ga naar mijn vader toe twee dagen later. Dan wijs in mijn vader op mijn hals en hij zegt meteen:
"zo hee, die is mooi geworden!". Tuurlijk zeg ik dan, hij is ook voor Thelma. ( zijn vrouw)
Hij kan dan alleen maar toeknikkend ja zeggen.
Hij zegt precies hoe de schijfjes  op de grote platte kraal moeten liggen en op welke afstand.
Dan vorm ik de kralen of rechthoekjes en doe hier een gaatje door.
Samen met mijn vader leggen we de kralen op de juiste plaats, dit is een heel geschuif en overleg. Ik volg dan precies de instructies
van mijn vader op zodat we tot een mooi gevormde ketting komen. Hij blijft net zolan schuifen met de verschillende kralen todat hij
tevreden is.
De ketting is ook door mijn vader ontworpen. De inspiratie was een placemat van het restaurant waar mijn vader in het bejaardencentrum woont. We eten vaak daar samen en kijken natuurlijk altijd naar demooie lente afbeelding op de placemat.
Mijn vader heeft ze weer gerold nadat hij de kleuren heeft uitgekozen en zelfs gemengd
Dan neem ik ze weer mee naar huis, rijg ze en lak ze en maak de ketting af.
Deze hou ik zelf want het is de eerst gemaakte samen met mijn vader.
Ik ben God dankbaar dat ik dit samen met hem mag doen nu het schideren te complex en te frustrerend voor hem is geworden.
De schilderijen staan nu bij mij zodat ik exposities kan gaan houden en hoop toch iets te verkopen. Het grootste gedeelte van
de opbrengst gaat naar de Alzheimerstichting

Dank je wel Monique!
De ketting hier onder heb jij zelf gemaakt, die stuurde je me al eerder toe:

_________________________________________________
En misschien is dit iets wat je herkent; Pasen en dan het ontbreken van de boodschap waar het écht om gaat. Ada zegt hier over;
Ik had genoeg gezien, paashazen en eieren in overvloed
Terug naar de essentie van Pasen, het kruis is leeg, Jezus is opgestaan !
Zo geinspireerd maakte ik de volgende sieraden, om Hem de eer te geven !
En zoals dat gaat als je samen werkt en samen praat over wat je bezig houdt, elkaar laat zien waar je mee bezig bent, je ontwerpen deelt; ging ook ik hiermee aan de slag; (vandaar ook steeds weer 2Precious)Omdat we een presentje zochten voor de Jeugddienst comissie heb ik van de kruisjes boekenleggers gemaakt met waxkoord en die op een wenskaart gemaakt zodat we er ook nog iets bij konden schrijven. Tof he? Die sieraden-wenskaarten. Weer eens iets anders en je hebt gelijk een kadootje op je kaart, kijk maar naar de volgende kaarten; de ichtus is een armbandje van papierkralen, vastgeborduurd op de kaart, aan de binnenkant het rijgdraadje doorknippen en je hebt een elastische armband. Zo ook de ronde armband en de oorbelletjes haal je er natuurlijk zó af.

__________________________________________________________________
Als laatste nog een serie foto's zonder commentaar; hebben ze ook niet nodig, zo mooi van zichzelf!

Groetjes en veel FIMO plezier weer de komende maand,
Ada van Soest & Karin Robberse
Website Fimo Sieraden en kralen informatie: www.fimosieraden.nl
Webshop FIMO sieraden en materialen: www.karinrobberse.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten